Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 



 

Haberler

CİHANGİRİN YÜKSELEN YILDIZI JANTİ CAFE
Artvin Yusufeli doğumlu Mustafa YALÇIN tarafından devralınarak çehresi değiştirilen ve ismi Janti Cafe olarak belirlenen işletme Fındıklı Mebusan Yokuşunda hizmete girerek Cİhangir'e yeni bir soluk getirdi. Kısa sürede Cihangirlilerin uğrak mekanı haline gelen Janti Cafe lezzetli ve zengin menüsüyle dikkat çekiyor
    PERA MÜZESİNDE CEVDET ÇAĞLA KONSERİ
Pera Müzesi, yeni sezonda “Türk Müziği Konserleri”ne 29 Kasım Pazar günü, saat 15:30’da “Cevdet Çağla” konseriyle devam ediyor. Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında ve Sinan Sipahi koordinatörlüğünde düzenlenen konserler, Türk müziğinin tarihsel, kültürel, geleneksel, sosyolojik, antropolojik, felsefî, edebî yönlerini sohbetlerle sunuyor.
CEZMİ ORHAN RESİM SERGİSİ
Cezmi Orhan‘ın resim sergisi 6 Mart-28 Mart 2015 tarihleri arsında Galeriakdeniz‘de sanat tutkunları ile buluşuyor.. Açılış;6 Mart Cuma saat:17.30-20.00 Galeriakdeniz Yıldızevler Mah.Tagore Cad. 720.sok Şahinler sitesi B blok No:5/b Yıldız/Çankaya/Ankara
    TATYANA
Biriken topluluğunun 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyer yapan yeni oyunu "Tatyana", Anton Çehov ve Aleksey Suvorin’in metinlerinden esinleniyor. Tatyana’nın gerçek ile kurgu arasındaki intihar eyleminin ve geri dönüşünün izini süren oyun, değişen dünyaya uymaya çalışmanın yarattığı parçalanma hissi, zamanın açtığı yaralar üzerine düşünüyor.
HER İKİ KİŞİDEN BİRİ LİDER OLMAK İSTİYOR
Deloitte tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ‘Y Kuşağı Araştırması’ Davos’ta, Dünya Ekonomi Forumu’nda açıklandı. Y Kuşağı’nın günümüzde hangi sektörleri cazip bulduğuna, bu cazibeye sebep olan faktörlere, lider ve lider organizasyon olmayı nasıl tanımladığına ışık tutan araştırma, 1982 ve sonrasında doğan, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmiş ve gelişmekte olan 29 ülkede, 7 bin 800 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
    5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilmektedir. Zirve 26 Mart 2015'te İstanbul Sheraton Otel'de
KARŞILAŞMALAR 6/İSTANBUL İSO SANAT GALERİSİNDE
İSO Sanat Galerisi 8 ülkeden 22 sanatçının katılımıyla uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Karşılaşmalar 6/İstanbul karma sergisi 11 Mart-20 Mart arasında İSO Sanat Galerisi‘nde görülebilir…İstiklal Caddesi 142 / 1 Odakule İşmerkezi Beyoğlu İstanbul
    REBETİKO TALİMHANE TİYATROSUNDA
Türk-Yunan ezgilerini bir araya getiren SOAS Rebetiko Band grubu Talimhane Tiyatrosu'nda dinleyicileri ile buluşuyor! Bu keyifli akşam için şimdiden yerinizi ayırtmayı unutmayın!
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE METEMATİĞİN ÖNEMİ
TÜBA Asli Üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Savaş “Geçmişten Günümüze Matematiğin Önemi” adlı konferansını 25 Şubat 2015 Çarşamba günü saat 17:30’da Türkiye Bilimler Akademisi İstanbul Ofisi’nde bulunan konferans salonunda gerçekleştirecek.
    ATATÜRK'ÜN DİKTİĞİ AĞAÇLAR
Kitapta okuyucularım Osmanlı'dan bir gram altın almayan üstelik Osmanlı'nın borçlarını ödemek zorunda kalan genç Cumhuriyetin 15 yılda yaptıklarını,nasıl Cumhuriyet Tarihi'nin en yüksek kalkınma hızını yakaladıklarını ve 1930-39 döneminde dünyada kalkınan ülkeler arasında İngiltere ve Amerika'yı geride bırakarak Japonya ve Almanya'dan sonra en çok kalkınan üçüncü ülke olduklarının öyküsünü hayretle okuyacaklardır.
TEMİZ ENERJİ GÜNLERİ 2015
Panel şeklinde olacak etkinlikte Elektrikli Araçlar, Nükleer Enerji, Güneş Enerjisi, Rüzgar Enerjisi ve Enerjide Depolama sistemleri başta olmak üzere birçok bazı önemli konu başlıklarının işleneceği etkinlik, 9-10 Mart tarihlerinde İTÜ Ayazağa yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde olacak.
    UXISTANBUL 2015
Userspots kullanıcı deneyimi ve kullanılabilirlik konularında farkındalık yaratmak amacıyla UX Turkiye konferansını düzenliyor. Konferans 9-10 Haziran’da İstanbul’da Microsoft Türkiye ofisinde gerçekleşecek. 2 gün sürecek konferans 4’ü ana konuşmacı olmak üzere 19 konuşmacının yapacağı sunumların yanında 6 adet atölye içerecek.
    IV.BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİŞİM VE DENETİM KONF.
Alanında Türkiye’nin ilk ve tek konferansı olma özelliğini taşıyan Bilgi Teknolojileri Yönetişim ve Denetim Konferansı her sene olduğu gibi bu sene de Mart ayında BT profosyonellerini bir araya getiriyor... Birçok ulusal ve uluslararası firmaların uzmanlarının 5-6 Mart 2015 tarihlerinde BT Yönetişim ve Denetiminde gelinen noktayı tartışacaklar.
IDC IT SECURITY ROADSHOW 2015
Bilişim güvenliğine yön veren etkinlikler arasında yer alan IDC IT Security Roadshow 2015'in (BT Güvenliği Konferans Serisi 2015) Türkiye'deki ilk etkinliği 17 Şubat 2015 tarihinde Wyndham Grand Levent, İstanbul'da gerçekleştirilecek.
    HERITAGE 2015
Türkiye’de ilk kez All Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan HERITAGE 2015 “Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri” konferansı ve fuarı, 5-7 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı´nda organize edilecek.
IF İSTANBUL'DA ÖN SATIŞLAR BAŞLIYOR
42 ülkeden 115 filmin gösterileceği 14. If İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12 Şubat’ta başlıyor. Bir kez daha bağımsız sinemanın en iyilerini ve bol ödüllü filmlerini seyirciyle buluşturacak olan If İstanbul, If music partileriyle İstanbul’un eğlence hayatına alternatif olacak
    HER YAŞA UYGUN TİYATRO
Craft yeni yılda çocuk ve gençlik çalışmalarına başlıyor. Bunlardan biri de ‘Her Yaşa Uygun Tiyatro’ projesi. Yani aynı anda hem çocuk hem genç hem de yetişkin izleyiciye hitap edecek oyunlar. Sizin kulağınıza da çılgınca gelmiyor mu?
BOND'DAN TARİHİ GERİ ADIM
James Bond serisinin yıl sonunda vizyona girecek olan yeni filmi 'Spectre'nin bir sahnesinin İtalya'nın başkenti Roma'da 15'inci yüzyıldan kalma bir köprüde çekilmesinin planlanması, ülkede ortalığı karıştırdı. Filmde '007'yi canlandıran İngiliz oyuncu Daniel Craig, Ponte Sisto adlı köprüye bir helikopterden iniş yapacak ve ardından köprüden aşağıya sarkacaktı.
    CUMARTESİ SABAHI KONSERLERİ
Bir AKM klasiği olan Cumartesi Sabah Konserleri, Andante klasik müzik dergisi işbirliği ile İstanbul’un zamansız mekanı Pera Palace Hotel Jumeirah’da yeniden başlıyor. Yılbaşı konsepti ile düzenlenecek olan açılış konserinde dünyaca ünlü kemancımız Cihat Aşkın, seçkin piyanist Mehru Ensari ile birlikte Türk ve Balkan repertuvarından sevilen ezgilere hayat verecek.
SUŞİ SEVENLERE RESİM KURSU
Kelime olarak, mürekkebin ilk elde ediliş yöntemine işaretle ‘kömür resmi’ anlamına gelen Sumi-e; ruhun resme yansıtılmasını temel alıyor. 31 Ocak tarihinde başlayacak Sumi-e kursları, mart ayı sonuna kadar devam edecek.
    ASURLULA'DA STRESE GİRMİŞ
AnglIa Ruskin Üniversitesi’ndeki araştırmayı gerçekleştiren Prof. Jamie Hacker Hughes BBC’ye yaptığı açıklamada, “Asur kayıtlarında askerler öldürdükleri insanların hayaletlerini gördüklerini ve seslerini duyduklarını anlatıyor. İngiltere’de biliminsanları Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) Milat’tan Önce 1300 yılında yaşamış askerlerde de görüldüğünü tespit ettiklerini açıkladı.
BİR DESTEK BİN HUZUR
25 Ocak Pazar Günü Taksim Mürekkep'te Sokak Hayvanları yararına düzenlenecek harika bir organizasyon var. Hem de havaların da tam kötüleştiği bir dfönem de , organizasyonda sokak hayvanları için battaniye ve mama desteği sağlanması dışında gelen katılımcılarla birlikte kar da can dostlarımızın üşümemesi için kulubeler tasarlanıp , el birliğiyle üretilecek.. gerekli yerlere ulaştırılacak..
    NİNO MANFREDİ BİR AKTÖRÜN MACERASI
talyan Kültür Merkezi, İtalya Dışişleri ve Uluslararası İşbirlikleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle Tepebaşı’ndaki Casa d’Italia Tiyatro Salonu’nda 12 Ocak – 09 Şubat 2015 tarihleri arasında Bir Aktörün Macerası (L’Avventura di un Attore) başlığı altında İtalya’nın sevilen aktörü Nino Manfredi adına toplu gösterim düzenleniyor.
KÜÇÜK GECE MÜZİKLERİ
Pera Müzesi, “Küçük Gece Müzikleri” konser serisi kapsamında yılın ilk konserini 14 Ocak Çarşamba günü klarnet sanatçısı Nusret İspir solistliğinde gerçekleştiriyor. 2014-2015 sezonunda “Küçük Gece Müzikleri”, enstrümanlar serisi ile her ay bir enstrümana odaklanıyor.
    HAYALİNDEKİ TATİLİ ÇİZ
Yarıyıl tatiline hazırlanan öğrencileri, Boyner ve YKM Mağazaları’nda renkli bir etkinlik bekliyor. 24 Ocak – 8 Şubat tarihleri arasında Boyner ve YKM Mağazaları’nın vitrinleri çocukların hayallerine açılıyor.Çocuklar, Boyner ve YKM Mağazaları’nın vitrinlerinde oluşturulan özel alanlarda ‘Hayalindeki Tatili Çiz’ temasıyla resim yapacak. Resimlerini sosyal medyadan paylaşanlar, sürpriz hediye ’ kazanma şansı da yakalayacak.
ENKA TİYATRO BULUŞMALARI BAŞLIYOR
27. Yıl ENKA Kültür Sanat Tiyatro Buluşmaları, 12 oyun ve 1 konserle 2 Şubat'ta başlayacak ve 24 Mart'a kadar sürecek. Talimhane Tiyatrosu'nun Göl Kıyısı, Moda Sahnesi'nin Parkta Güzel Bir Gün, Tiyatro Adam'ın 5. Frank, Tiyatro 2000'in Kuvayi Milliye-Kurtuluş Savaşı Destanı oyunlarıyla sürecek buluşmalar, Bo Sahne'nin Bakarsın Bulutlar Gider oyunu ile yaza kadar sezona ara verecek.
    NEHAR TÜBLEK KARİKATÜR YARIŞMASI
6 Mart 1995 tarihinde vefat eden, ömrünü karikatüre adamış değerli sanatçılarımızdan Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen karikatür yarışmasının bu yıl yirmincisi yapılıyor.
ATAOL BEHRAMOĞLU FULYA SANAT MERKEZİNDE
Türk Edebiyatı’nın önemli şairlerinden Ataol Behramoğlu’nun, sanatının 50’inci sanat yılı, 31 Ocak Cumartesi saat 19.00’da Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Fulya Sanat’ta düzenlenecek etkinlikle kutlanacak. 50’inci yıl kutlamasına çok sayıda şair, edebiyatçı ve sanatçının katılması bekleniyor.
    BEN ORHAN VELİ
Usta oyuncu Kemal Kocatürk'ten bir unutulmaz portre "Ben Orhan Veli", 24 ocak'ta Ortaköy Afife Jale Sahnesi'nde sahneleniyor.
RESTORASYON ARKEOLOJİ VE MÜZECİLİK FUARI
HERITAGE 2015 ‘Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri’ konferansı ve fuarı, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun destekleriyle 5-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.
    LEVENT KIRCA'DAN DIMDIZLAK
Levent Kırca’nın yayınlanmış köşe yazılarından oluşan oyunu "Dımdızlak", seyirci karşısında. Levent Kırca’nın çocukluğundan başlayan okul ve askerlik anıları, Ankara’ya ilk gelişi, 27 Mayıs ihtilalini konu alan, Özal’ın benzeriyle süren ve günümüzle sonlanan 11 ödüllü oyunu "Dımdızlak", komik olduğu kadar da düşündüren bir oyun.