Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

ASURLULA'DA STRESE GİRMİŞ
AnglIa Ruskin Üniversitesi’ndeki araştırmayı gerçekleştiren Prof. Jamie Hacker Hughes BBC’ye yaptığı açıklamada, “Asur kayıtlarında askerler öldürdükleri insanların hayaletlerini gördüklerini ve seslerini duyduklarını anlatıyor. İngiltere’de biliminsanları Travma Sonrası Stres Bozukluğu’nun (PTSD) Milat’tan Önce 1300 yılında yaşamış askerlerde de görüldüğünü tespit ettiklerini açıkladı.

Bu günümüzde bir savaşta göğüs göğüse mücadele veren ve şiddeti yaşayan askerlerin deneyimleri ile birebir örtüşüyor” dedi. Prof. Hughes bu keşiften önce PTSD ile ilgili en eski kaydın Yunanlı tarihçi Heredot’un Milat’tan Önce 490 yılında gerçekleşen Marathon Savaşı’nı anlattığı bir kitapta bulunduğuna inandıklarını söyledi. Savaş, kaza, doğal afet, tecavüz ya da katliam gibi şiddet olaylarını bizzat yaşayan kişilerin uzun zaman geçtikten sonra bile olayı hayalinde tekrar yaşaması olarak bilinen PTSD, ilk kez ABD’nin Vietnam Savaşı sonrasında tıp literatürüne girmişti.