Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

SİVAS-93
Sivas '93 oyunu, yakın dönem siyasi tarihimizin en sarsıcı olaylarından biri olan Sivas Madımak Oteli'nde yaşananları ve sonrasında mahkeme sürecini belgesel film görüntülüleri eşliğinde tiyatro seyircisiyle buluşturuyor.

Genco Erkal, 15 yılın ardından Sivas'da yaşananları gündeme getirdiği Sivas '93 oyunu ile unutulan bir döneme ve yaşananlara ayna tutmayı amaçlıyor.

Sivas '93 isimli belgesel oyun, 1993 yılında Pir Sultan Abdal'ı Anma Kültür Etkinlikleri için Sivas'da bulunan aydınların yaşadıklarını, Madımak Oteli'nin kundaklanmasının ardından aralarında Behçet Aysan, Metin Altıok, Uğur Kaynar, Asaf Koçak ve Muhlis Akarsu gibi aydınların olduğu 35 kişinin ölümünü konu alıyor.

Oyun sırasında gösterilen belgesel filmle beraber Fazıl Say'ın müzikleri de tamamlayıcı oluyor. Oyunda, Fazıl Say'ın Nazım Oratoryosu, Metin Altıok Oratoryosu, Kara Toprak, İpekyolu Konçertosu, Anadolu'nun Sessizliği ve Nazım Belgeseli için yaptığı bestelerden derlemeler kullanılıyor.