Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

PORTAKAL MÜZAYEDE EVİ
Portakal ailesi, 20. Yüzyıl’ın başlarından bu yana, dört kuşaktır Türkiye'nin sanat ve kültür hayatına katkılarda bulunuyor. 1881'de dünyaya gelen Yervant Portakal, antikacılık ve müzayedelere Kapalıçarşı'da başladı. Ev ve saraylarda çok sayıda müzayedeler düzenledi.

http://www.rportakal.com/Default.aspx

Bunlar arasında; Hicaz Valisi Ahmed Hatip Paşa, Prens Burhaneddin, Osman Hamdi Bey müzayedeleri yer almaktadır. İstanbul Mezat İşleri Müdürlüğü'nün kurulmasına yardımcı olan Yervant Portakal burada bir süre fahrî olarak görev aldı. Baba mesleğini devam ettiren Aret Portakal da çok sayıda ev ve saray müzayedesi yaptı. Bunlar arasında; Ayşe Sultan, Prenses Emine, Mahmut Muhtar Paşa, Sadrazam Kamil Paşa, Ahmet Dallı, Konsolos Behçet Bey müzayedeleri yer almaktadır. 1964'ten itibaren aile mesleğini benimsemiş olan Raffi Portakal 1973'te kendi galerisini açtı. Raffi Portakal, 1984'te sanat ve kültür seminerleri vermeye ve sergiler düzenlemeye başladı. Bu sergiler arasında "Abdülmecid Efendi Resimleri" (Beymen için) "Osmanlı Hat Sanatı", "Oryantalistler", "Osmanlı Şaheserleri" yer almaktadır. 10 Aralık 2004 – 12 Ocak 2005 tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve aralarında Picasso, Monet, Renoir , Dali, Lautrec, Dufy, Van Dongen’in tablolarının da yer aldığı "Batı Resminin Büyük Ustaları" isimli satışa açık sergiyi gerçekleştirdi. 16 Şubat 2010 - 28 Nisan 2010 tarihleri arasında “Monet’den Picasso’ya Batı Resminin Büyük Ustaları”, 20 Nisan 2010 – 9 Mayıs 2010 tarihleri arasında da “Warhol’dan Hirst’e Dünya Sanatının Modern ve Çağdaş Ustaları” isimli satışa açık sergileri gerçekleştirdi. 1987-1991 yılları arasında İstanbul Antika ve Sanat Fuarı müzayedelerini düzenledi. Yaptığı çok sayıda müzayede arasında Satvet Lütfi Tozan, Samet Ağaoğlu, Salah Cimcoz, Ferit Edgü, Mesut Hakgüden ve ülkemizin en önemli koleksiyonerleri Şevket Rado ve Emin Barın koleksiyonları da yer almaktadır. Raffi Portakal, antikacılık, müzayedecilik etkinliklerinin yanısıra özel müze, kurum ve özel koleksiyonlara sanat danışmanlığı yapmaktadır. 1985 – 1999 yılları arasında Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde “Kültür ve Sanat Seminerleri” gerçekleştirilmiştir. Sakıp Sabancı'nın tablo ve hat eserleri koleksiyonunun oluşmasını sağladı. 1998'de bu koleksiyondaki seçkin eserlerden oluşan "Altın Harfler" sergisi New York Metropolitan, Paris Louvre, Los Angeles County Museum, Harvard Üniversitesi Arthur M.Sackler Müzesi, Deutsche Guggenheim Berlin’in konuğu oldu. Raffi Portakal, Sakıp Sabancı ile beraber Sakıp Sabancı Müzesi’nin kurucuları arasında yer almaktadır. Arden Yervant Portakal aile mesleğini uzun yıllardır A.B.D. Miami’de sürdürmektedir. Dördüncü kuşak olarak Raffi Portakal’ın kızı Maya Portakal da aile mesleğini sürdürmektedir. Paris’te geçen eğitiminden sonra 2007 yılından itibaren Portakal Sanat ve Kültür Evinin çalışmalarını sürdürmektedir. 13 Ocak 2012 – 28 Ocak 2012 tarihleri arasında “Çağdaş Sanatın Büyük Ustalarından Tasarım Mücevherler” sergisini kendisi düzenlemiştir. Sergide Anish Kapoor, Alexander Calder, Damien Hirst gibi sanatçıların tasarladığı takılar satışa çıktılar. Portakal Sanat ve Kültür Evi, 1996 yılının ilkbaharından, 2010 yılının yazına kadar Türkçe ve İngilizce olarak üç ayda bir P Dünya Sanatı Dergisi’ni yayımlamıştır.