Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

GÖRMEK VE YÜZLEŞMEK
Hüsamettin Koçan, “Yüz Göz Resimleri” dizisiyle Galeri Işık Teşvikiye’de sanatseverlerle buluşuyor. 180x180 ebadında 15 resmin yer aldığı sergide Koçan, görmek ve yüzleşmek kavramlarını merkeze yerleştirerek görmenin öte boyutuna işaret ediyor. Sergi, 17 Kasım - 15 Aralık 2009 tarihleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Koçan’ın resimleri yalnızlaşma , yabancılaşma ve direncin ifadeleri olarak “yüz yüze” olmayı anlatırken, kullanılan teknik dil aracılığıyla geçmişi ve bugünü gelecek vizyonu açısından bir araya getiriyor. Koçan, “Gördüğümüz hemen her şeyle iletişim içinde olmadığımıza, bu durumun bir yanılsama olduğuna, halbuki yüz yüze olmanın temel bir sorun olarak karşımızda durduğuna” dikkat çekiyor.

90’lı yıllardan bu yana sanatı için yeni bir coğrafya ve dil oluşturan Koçan, cam yerine silikon, parlak jelatinler yerine ise alt kültürün kullandığı kiç (kitch) malzemeyi birleştirerek isimsiz cam altı ressamlarını selamlıyor.

Feyziye Mektepleri Vakfı’nın, Galeri Işık Teşvikiye’nin yanı sıra, Galeri Işık İstanbul ve Galeri Işık Şile isimli sergi mekanları bulunuyor.