Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

PETER PAN
Peter Pan`ın yaratıcısı İskoçyalı yazar James M. Barrie, Peter Pan ya da Büyümeyen Çocuk adında bir oyun yazdığında, kahramanının milyonlarca kişiyi etkileyecek biri olarak ünleneceğini bilmiyordu.

Peter Pan hiç büyümeyen, asla da büyümeyecek olan bir çocuğun ve onunla birlikte maceraya atılan çocukların öyküsüdür. 1904`te sahnelenmeye başlayan oyunu yazarı, 1911 yılında Peter Pan ve Wendy adıyla romanlaştırdı; böylece Peter Pan`in dünya çapındaki serüveni başladı; çünkü roman o günden bu yana, kısaca Peter Pan olarak dünya üzerindeki dillerin hemen hemen tamamına çevrildi. Barrie`nin tanıdığı bir çocuk karakterinden hareketle, yani gerçek yaşamdan esinlenerek yarattığı Peter Pan, bir yandan çocukluğun saflığına, masumiyetine, yaramazlığına, neşesine sahiptir, öte yandan da büyük bir insan gibi kararlarına sahip çıkar, gururu vardır, intikamcı ve savaşçıdır. Bütün bunların üstüne bir de uçabilme yeteneği eklendiğinde çocuklar kadar büyüklerin de düşlerini süsleyen biri olup çıkar. Haşarı ve isyancı Peter Pan, kendi gibi büyümek istemeyen başka çocuklarla birlikte Düşler Ülkesinde yaşar, arada bir evlere girerek başka çocukları büyümemeleri için kandırarak Düşler Ülkesi`ne götürmeye çalışır. İngiltere`nin sıradan bir ailesi olan Darling`lerin üç çocuğu, Wendy, John ve Michael da bir gece Peter Pan`ın peşine takılırlar ve gökyüzünde süzülerek Düşler Ülkesi`ne giderler. Burada kayıp çocuklarla tanışır, kızılderililerle, denizkızlarıyla karşılaşır, korsanların kötü ruhlu lideri Kaptan Hook`la savaşırlar. Bir sürü nefes kesen macera yaşadıktan sonra bir gece yine havalanır, evlerinin penceresinden süzülerek içeri girerler. Ama bu kez yalnız olmayacaklardır. Her yaşta, her sınıftan, herkes bir fırsat bulsa da Peter Pan olsa, ne iyi olurdu diye, aklından geçirebilir. Galiba haklıdır da. Çünkü büyümek o kadar da güzel değil.