Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

BİR SERGİDEN TABLOLAR
Rus beşlerinden Moussorgsky, 1874’te yazdığı Bir Sergiden Tablolar başlıklı eserinde, mimar ve ressam V.A. Hartmann’ın anısına, onun sergide yer alan 10 tablosunu canlandırmıştır.

Bir Sergiden Tablolar’da, tablodan tabloya geçişi, geçiş aralarını, Promenade’ı, kendi portresi olarak yansıtmıştır.Birinci tablo (Gnomus) ‘Cüce’, aksak yürüyen çarpık bacaklı cüceyi canlandırır. İkinci tablo ‘Eski şato’ orta hızdadır ve bir ortaçağ saz şairini yüksek duvarlar dibinde yansıtır. Üçüncü tablo ‘Tuileries Sarayı’nda saray bahçesinde oynayan çocuklar canlandırılır. Ardından gelen Polonya yapısı ağır öküz arabası ‘Bydlo’ dördüncü tablodur. Beşinci tablo şakacı bir havada yumurtadan çıkmamış civcivlerin dansını çizer. Ardından gelen tablo, zengin, şişman Samuel Goldberg ile zayıf Schmule’nin konuşmalarıdır. ‘Limoj’da Pazar Yeri’ pazarcı kadınların çekişmelerini bağırmalarını yansıtır. Ağır Largo tempodaki ‘Katakomblar’’da, karanlık ve ciddi havadaki müzikle ressam Hartmann elindeki lamba ile Paris katakombunda görülmektedir. Dokuzuncu tablo ‘Baba Yaga’nın Kulübesi’, tavuk ayakları altındaki kulübesinde yaşayan büyücüyü canlandırır. Onuncu tablo büyük surlarla çevrili Kiev kentinin kapısını çizer. Görkemli ve törensel bir havada promenad teması ile tablo kaynaşır.