Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

DÜNYA SERAMİĞİNİN BAŞYAPITLARI SERGİSİ
Victoria ve Albert Müzesi'nin, ilk çağlardan günümüze, dünya seramik sanatının en seçkin yapıtlarından oluşan "Dünya Seramiğinin Başyapıtları" sergisi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde 14 Mart'ta açılacak.

1852'de hizmete giren Victoria ve Albert Müzesi, tarihinde ilk kez Türkiye'de sergi açıyor. İlk çağlardan günümüze, dünya seramik sanatının en seçkin yapıtlarından oluşan sergide 115 eser yer alıyor.

Eserler arasında Pablo Picasso'nun 1954 yapımı "Sehpasının Başındaki Sanatçı" adlı vazosu da bulunuyor.

The World Collections Programme, British Council ve The Headley Trust gibi İngiltere'nin önde gelen kurumları tarafından da desteklenen sergi, 14 Mart Perşembe günü ziyarete açılacak.

Bu arada müzede, aynı gün "Osmanlı Donanmasının Seyir Defteri: Gemiler, Efsaneler, Denizciler" adlı sergi de açılacak.

Sergide, 16. yüzyıl Osmanlı kadırgasından "Yavuz" zırhlısına uzanan bir tarihin köşe taşları gün ışığına çıkarılıyor ve donanmanın geleneksel denizcilik anlayışından modern denizciliğe geçişi anlatılıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Deniz Müzesi işbirliğiyle hazırlanan ve Pera Müzesi ile İstanbul Araştırmaları Enstitüsü sergi salonlarına yayılan kapsamlı sergide, Deniz Müzesi'nde teşhirde olmayan yapıtlar da yer alıyor.