Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

UÇAK YAPMA HAYALİ USTA FİLMİ İLE BEYAZPERDEDE
Yönetmen Bahadır Karataş’ın ilk uzun metrajlı filmi ‘Usta’nın çekimleri Eskişehir’de Emek Mahallesi’ndeki sanayi sitesinde başladı. Yetkin Dikinciler ile Fadik Sevin Atasoy’un başrol oynadığı filmde aşk ve hayaller ön plana çıkacak.

Başrollerini Yetkin Dikinciler, Fadik Sevin Atasoy, Şevket Çoruh, Hasibe Eren’in paylaştığı ve (Avrupa Görsel İşitsel Destek Fonu) Eurimages’dan 250 bin Euro’luk destek alan Usta’ isimli sinema filminin çekimleri başladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin Havacılık Bölümü’nde önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen yönetmen Bahadır Karataş ile yapımcı Mete Özok’un hayli heyecanlı oldukları gözlendi. VAR OLMA ÇABASI ‘Usta’da; uçak yapma hayaliyle yanıp tutuşan ‘Doğan Usta’yı canlandıran Yetkin Dikinciler, karakteri hakkında şu açıklamaları yaptı: “Doğan Usta aslında motoru tamir ederken bir yandan kendi hayatını tamir ediyor. Kendi kırılganlıklarını tamir etmeye, kendini var etmeye çalışan bir karakter…” Dikinciler rolüne hazırlık süreciyle ilgili de “Sanayinin erkek dünyasına girip her şeyi yaptık. Mazot, yağ, kir-pas içinde ön çalışmamız oldu. Havacılıkla ilgili terminolojileri araştırdık” dedi. Filmde ‘Doğan Usta’nın karısı ‘Emine’yi canlandırmaya hazırlanan Fadik Sevin Atasoy ise rolünü ‘yürekten damar yakan bir rol’ diye tanımladı. BURAM BURAM AŞK Atasoy, ilk uzun metraj filmini çeken Bahadır Karataş’a çok güvendiğini belirterek, projeyi kabul etmesindeki en önemli sebeplerden birinin de Yetkin Dikinciler olduğunu söyledi. Ünlü oyuncu şu bilgileri verdi: “İlk kez onunla oynayacağım için çok heyecanlıyım. Film buram buram aşk kokuyor. Sadece kadın erkek ilişkisi değil, hayata ve hayale olan aşkın anlatıldığı bir film olması da beni cezbetti. ‘Emine’, kocasına çok aşık bir kadın. Uzun bir evlilikleri olmasına rağmen çocukları yok. ‘Emine’ anne olma özlemiyle yanıp tutuşan bir kadın” dedi. ‘Usta’nın diğer başrol oyuncuları Hasibe Eren ve Şevket Çoruh da güzel bir işe imza atacaklarını söyledi.