Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

BİR BÜTÜN OLARAK DÜNYA
Bir Bütün Olarak Dünya” başlıklı sergi, Demir Perde‘nin kalkması ve Almanya‘nın yeniden birleşmesiyle uzun bir aradan sonra Doğu ile Batı’yı yeniden bir bütün olarak görmemizi sağlayan geçen yüzyılın son on yılını kapsıyor.

Sergide yer alan fotoğraflar, 1990′lardaki bu tarihsel durumun toplumsal, siyasal ve kültürel sonuçlarına dikkat çekiyor.

Haber fotoğrafçılarını, kamerasını ve donanımını yüklenmiş sansasyon peşinde bir ülkeden diğerine, bir felaketten ötekine koşturan gözü kara serüvenciler olarak düşünürüz. Oysa sergiye katılan fotoğrafçılar için durum biraz farklıydı. Temelde rahatsız edici, hatta şok edici sansasyonel fotoğraflar peşinde olmaktan ziyade duyarlı görsel haberlerdi ilgi alanları. Bu yaklaşım, genç kuşaktan kimi fotoğrafçının bağımsız bir görsel biçem geliştirmesine yol açtı. Yapıtlarındaki görsel imgelerin estetik ve psikolojik etkisini artırmak için büyük bir çaba gösterdiler.

Ancak, fotoğraflarının sanatsal bir amaca ve yüksek bir estetiğe sahip olması, haber fotoğrafçılığının ötesine geçtiğini gösteriyor. Sanatçıların ortak çabasının, güncel olayları haberleştirmenin çok ötesine geçmeyi hedefleyen yenilikçi bir ifade biçimine ulaşmak olduğu söylenebilir. Hepsi, dar anlamda kendilerinden istenilen işleri yapan fotoğrafçılar değil, tıpkı bir yazar gibi kendi bireysel görsellikleriyle bir habere kendi damgasını vuran, belirli bir konuda ve özel bir görsel dilde uzmanlaşmış insanlar.

Sergi, kendi işleriyle başkaları için çektikleri fotoğraflar arasında ayrım yapmayan, dünyayı verilen işin ötesinde bir bütün olarak, olduğu gibi ve gerçekliğe açık bir biçimde gösteren, kişisel duruşlarıyla şoke etmekten çok düşünmeye çağıran ve fotoğrafladıkları kişileri teşhir etmekten çok, hem sözde hem de özde onların onuruna saygı duyan sanatçıların yapıtlarından oluşuyor.

Sergide çoğu serbest fotoğrafçı olarak çalışan, Almanya’da 1950 sonrası sanatçıları arasında yer alan Wolfgang Bellwinkel, Axel Boesten, Fred Dott, Stephan Erfurt, Nikolaus Geyer, Martin Fengel, Jitka Hanzlová, Peter Hendricks, Kai-Olaf Hesse, Enno Kapitza, Eva Leitolf, Barbara Müller, Frank Müller, Karin Apollonia Müller, Ulrike Myrzik ve Manfred Jarisch, Julia Sörgel, Ingo Taubhorn, Corinna Wichmann’ın yapıtları özgün olarak ve basında yayımlanan biçimleriyle sunuluyor.

1990′larda Alman Haber Fotoğrafçılığı

“Bir Bütün Olarak Dünya”

Milli Reasürans Sanat Galerisi, 1990′lar Alman Haber Fotoğrafçılığının farklı uslüplarından oluşan bir kesitini ‘Bir Bütün Olarak Dünya’ adlı sergiyle sunuyor. Sergi ifa, Goethe Institut İstanbul ve Milli Reasürans Sanat Galerisi işbirliği ile gerçekleşiyor.
Sergi küratörü Ulf Erdmann Ziegler serginin açılışında bulunacaktır. Sergi 28 Nisan - 30 Mayıs tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilir.
Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde düzenlenen bu sergi 28 Nisan - 30 Mayıs 2009 tarihleri arasında izlenebilir.