Manşet Haberler
5.FİNANS ZİRVESİ
Finans Zirvesi eğitici, farklı, eğlenceli, fırsatlarla dolu ve interaktif bir konferanstır. Finans mesleğinde çalışan profesyonellere bilgi ve becerilerini geliştirme; yeteneklerini keşfetme imkanı sunmaktadır. Sektörün öncü kuruluşu EDUPLUS’ın kalite ve güvencesinde her yıl geleneksel olarak ...
 
İNSAN KAYNAKLARI ZİRVESİ
5.BOĞAZİÇİ ZİRVESİ
RÜZGAR ENERJİSİ KONFERANSI
NOTRE DAME DE PARİS
HOME & GARDEN EV VE BAHÇE ...
AYDINLATMA FUARI
GAYRİMENKUL ZİRVESİ 2013
TERADATA DAY 2013
PROVOKATİK İNSAN KAYNAKLARI ...
KADIN DOĞUM GÜNLERİ
 
 
 

Haber Detay

KAMİL FIRAT FOTOĞRAF SERGİSİ
Yaşayan Türk fotoğraf sanatçılarının en seçkinlerinden biri olan Kamil Fırat, yeni sergisi GÜNEBAKAN ART/A/KALAN ile 10 Mart 2009 ‘da G-Mall, Galeri G-art’ta.Serginin kokteyli 09 Mart Saat :18:00'da G-Art galeride yapılacak.

Şimdiye kadar belki hakkında güneşe olan aşkını anlatan mitolojik hikayesinden başka bir şey bilmediğimiz, duymadığımız, üzerine düşünmediğimiz ve aslında çok iyi bir metafor olan günebakanların ötesi ile karşı karşıyayız. Bu siyah beyaz ve teknik olarak oldukça doyurucu fotoğraflar için; ince, kırılgan, zarif, görmüş geçirmiş, pür, yalnız… gibi insani sıfatlar kullanmak geçiyor içimizden.

Kavramsal sanatın öngördüğü yabancılaştırma yöntemi, kendinden olan ile sıradan nesnelere dikkat çekip bunları farklı bir biçimde görmeyi önerir. Günebakanlar da tüm sıradanlıklarını fotoğraf karesi dışında bırakarak tam karşımızdalar. Müdahale edilmemiş malzemenin kendi dışına çıkıp başka şeye gönderme yapma imkanı hayal gücümüzün armağanıdır bize. Günebakanlar artık ait olduklarını temsil yükümlülüğünden kurtulup herkesin özel yaşantı ve bilinç niteliğine göre içini doldurabileceği bir biçime bırakmıştır yerini.

Nesnelerin hem kendisini hem de iç dinamiklerini görmek ve göstermek isteyen Kamil Fırat doğada var olan, eşyanın özünde özenle saklanmış olan gizli geometriyi bu sergi ile tekrar keşfetmemizi istiyor. Bu fotoğraflar o kadar kuvvetli ki. Baştan ayağa tek başına bir ışık kaynağıdırlar sanki. Yer yer, kendisi dışında ne varsa tümünün iptal edildiği, bütünün kendine ait tüm parçalara sımsıkı sarılıp onları görünmez hale gelinceye dek kendi bünyesinde eritmesiyle fetiş bir görüntü ortaya çıkmıştır. Mutlak kendisinin görüntüsü… Hayal gücümüze saldırıya geçmiştir.

Kısaca derdi olan fotoğraflar her biri, her biri bir başka yerden gösteriyor kişiye kendi “ben”ini…